Toupret is bekend van plamuur- en pleisterproducten voor schilders, stukadoors, zzp’ers en doe-het-zelvers. “Elke schilder kent Toupret, net zoals iedereen Coca-Cola kent. Maar niet iedereen die het kent, drinkt het. Daar ligt onze marge om te verbeteren.” Want Toupret maakt niet alleen de alom bekende lijnoliestopverf of Mur-Ex, maar biedt veel meer dan dit.
Toupret is onder andere de uitvinder van kant-en-klare pleisters voor plamuurproducten. Directeur Hugo Myncke spreekt over een ‘taaie tante’ die geboren werd in 1938. “Toen we destijds als eerste klaargemaakte plamuurpoeders aan gingen bieden, hoefden schilders deze alleen aan te maken met water. Dat leverde ze kwaliteits- en tijdswinst op.” Inmiddels produceert de Franse groep een rijk assortiment aan kwalitatieve, innovatieve producten voor de bouwsector, zzp’er en de woningbouw. ”We hebben zeker een voortrekkersrol in de sector. Innovatie, duurzaamheid en de menselijke factor staan bij ons centraal.”
“In de verfwereld is Toupret een belangrijke speler. Zowel bij zelfstandigen als bij organisaties zijn we bekend met onze stopverf en buitenvulmiddel Mur-Ex.” Sinds anderhalf jaar speelt het merk ook in met producten voor stukadoors en renovatiespecialisten. “We richten ons op de snel overschilderbare pastaplamuren. Dat is een markt met veel volume.” Volgens Myncke is in deze tijd de focus op rendement verschoven door het toegenomen volume van werk en de afname van bedrijven in de crisis. In de voorbereiding ziet hij nog volop kansen liggen.
Meer tijdswinst of gebruiksgemak
Daarvoor nam het bedrijf initiatief om nieuwe producten te ontwikkelen. “We hebben een grote schare ingenieurs in dienst die continu op zoek zijn naar innovaties. We willen onze producten verbeteren om de eindgebruiker tijdswinst of meer gebruiksgemak te geven. Zo waren we de eersten met pleisters voor buitengevels, plamuren, plamuurpleisters, spuitbare en rolbare plamuren.” En Toupret is circulair en economisch begaan. “We willen in alle stappen de kleinst mogelijke ecologische
voetafdruk achterlaten.”
Myncke zegt dat de markt voor stukadoors niet gewend is om te werken met added-value en dat vaak wordt gekozen voor lowbudget. “Maar kijk naar ons bouwhandelverhaal, dat is een groot succes in België en komt nu ook in Nederland op. Het is geënt op de behoefte en de mogelijkheden voor droge afbouwers, stukadoors, woonmaatschappijen en zzp’ers.”
Vandaag aanbrengen, morgen sauzen
“Ons assortiment is voor de bouwhandel complementair aan dat van de verfgroothandel, omdat we werken met producten die toegevoegde waarde hebben om snel af te werken. Je kunt het bijvoorbeeld aanbrengen zonder primer of voorstrijk. Dus: vandaag aanbrengen en morgen sauzen. Pure tijdswinst.” Myncke gebruikt daarbij de term polyvalente producten. “Daarmee heb je voor drie of vier situaties slechts één middel nodig. We kunnen ons hierbij ook op de particulier richten. Speciaal voor hun bieden we kleine verpakkingen. Ook voor de groothandel bieden we toegevoegde waarde, omdat onze marges interessant zijn.”
Naast de producten staat de vakman centraal. Dealers krijgen ondersteuning met opleidingen voor personeel, schappenplannen, staalmateriaal, banners en flyers. “We hebben ook video’s en denken mee bij de opstart van projecten, zoals bij stucbedrijven en voor woningonderhoud. Ondersteunen bij winkeldemo’s? Doen we ook. We gaan voor het totaalpakket.”
Er zijn nog geen reacties.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.
Hoogstraat 110
Postbus 11
5258 ZG Berlicum
Telefoon: +31 (0) 73 503 43 47
E-mail: redactie@mixpress.nl